Kweekhok


 

Start
Referenties
Historie
Prestaties
Vlieghok
Kweekhok
Jonge duiven
Medische begeleiding
Teletekst uitslagen
Lossingsplaatsen
Roofvogels
Contact

 

Kweekhok

Het kweekhok in Nijverdal bestaat uit 30 nestbakken en evenveel kweekkoppels. Meer kweekkoppels kunnen en willen wij ook niet hebben. 

" Een limiet aan het aantal kweekduiven dwingt je ertoe om ook je kweekduiven streng te blijven selecteren. Mijn mening is dat je bij de selectie van je kwekers nog strenger moet zijn dan bij de selectie van je vliegers. Als je twijfelt aan een jaarling vlieger kun je hem nog een jaartje gunnen, dat heeft verder geen consequenties voor je stamopbouw wanneer je er toch niet uit kweekt. Bij de kwekers daarentegen gaat een twijfelaar eruit."

Kweekdoel

Het kweekdoel is om een ijzersterke postduif te kweken die pure kopprijzen kan winnen op elke overnachtvlucht, ongeacht het weer. Met prijzen in de middenmoot wordt geen genoegen genomen. Om dit te bereiken moet je zorgvuldig kweken en streng selecteren. De jonge duiven bijvoorbeeld worden in hun geboortejaar al flink aan de tand gevoeld, zodat je er snel achterkomt uit welk hout ze gesneden zijn. Zo weet je ook sneller hoe goed je kweekkoppels zijn en kun je beter selecteren op fokwaarde. 

Er is nu een stam duiven gekweekt die op zowel de loodzware overnachtvluchten met kopwind, als op de snellere vluchten met wind op de staart, in de kop van de uitslag kan zitten.

 

Een aantal toppers van dit moment

 

Zeus

 

Jack

 

New Jade 1

 

New Jade 2

 

New Jade 7

 

 

 

 

U kunt een e-mail bericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@jellejellema.nl.
Copyright 2002 Jelle Jellema
Laatst bijgewerkt: 31 juli 2022